Wat wij graag willen bieden

Kinderen kunnen over het algemeen twee dagdelen op een peuterspeelzaal komen spelen (op enkele speelzalen kan met één dagdeel gestart worden). Over het algemeen zal dit een ochtend en een middag zijn. Daarnaast wordt er op VVE-speelzalen een derde dagdeel aangeboden. Informatie hierover kunt u via de leidsters van uw kind krijgen.

Op een dagdeel zijn 12 tot 15 kinderen en twee leidsters aanwezig. Soms worden deze leidsters geassisteerd door een stagiaire of vrijwilliger. 

Kinderen groeien en gaan de wereld om hen heen ontdekken. De peuterspeelzalen  willen hier graag aan bijdragen door een veilige, stimulerende en gezellige plek voor kinderen te zijn. Hier kunnen zij andere leeftijdsgenootjes en volwassenen leren kennen. Er is ruimte om te spelen, maar er kan ook geëxperimenteerd worden met klei, verf, lijm, zand en water enz. Natuurlijk worden er ook groepsactiviteiten ondernomen.

Op de peuterspeelzaal moet niets. Het leveren van prestaties dus ook niet! Wij vinden het belangrijk dat kinderen lekker bezig zijn en spelenderwijs hun mogelijkheden en de wereld om hen heen ontdekken.